Online lessen

Omdat ‘CC de Boodschap’ om 17:00 uur dicht moet, wordt ongeveer de helft van de lessen online gegeven. Dit is heel erg jammer want het liefst willen we natuurlijk fysiek kunnen repeteren. Gelukkig werken de leerlingen online ook heel hard.


De online lessen duren één uur in plaats van twee. Dit is omdat je online veel minder kan doen dan in een live les en dan is één uur lang genoeg. Samen zingen gaat niet omdat het geluid altijd wel iets achter loopt. Daarom zingen ze wel, maar zonder geluid, zodat iedereen voor zichzelf kan oefenen. Dansen is ook lastig omdat iedereen alleen in een kamertje zit. Maar wat kan wel?

Tijdens de online lessen nemen de leerlingen het hele script door. Het is namelijk ook heel belangrijk om te weten waar je moet staan, aan welke kant je op komt en af gaat. Dat zijn dingen waar je minder rekening mee houdt in een fysieke les. Nu is het een goed moment om daar aan te werken en dat te onthouden.

Ook zijn ze veel bezig met tekstbehandeling. Op wat voor manier wordt de tekst bedoelt? Hoe zeg je iets? Waarom zeg je iets? Dat zijn allemaal dingen die de scenes veel levendiger maken. Normaal kom je daar niet aan toe omdat je zo snel mogelijk de scenes af wil hebben. Maar doordat hier nu meer tijd voor is worden de voorstellingen alleen maar beter.


Toch hopen we dat we elkaar heel snel weer live mogen zien. Door te doen leer en onthoud je alles het best. Na een paar weken op deze manier werken, kunnen we niet wachten om weer op de vloer te mogen repeteren. We zijn er helemaal klaar voor om weer samen te zingen en te dansen!